Samrådet i SPF Helsingfors

Seniorträff inleder livlig Samrådshöst

Helsingforsseniorernas gemensamma aktiviteter inom Samrådets ram kör i gång tisdagen den 6 september klockan 14 med Seniorträff på Café Esplanad.

Höstens första gäst är Martina Harms-Aalto, som berättar om sina olika engagemang för vårt svenska språk och om sin intervjuserie Stå nära i söndags-Hbl. Seniorträff ordnas i höst också den 4 oktober och den 6 december.

Danskväll på AV återkommer och en första svängom ordnas onsdagen den 14 september klockan 18–21.30. Då står Berndt Pihlström för musiken, mannen som på kort varsel räddade marsdansen och gjorde succé. I kaféet bjuds på förfriskningar och tilltugg. Dans på AV blir det också den 12 oktober och den 23 november. Adressen är Annegatan 26, på bekvämt avstånd från bussar och metro i Kampen.

Oktoberseminariet kan åter ordnas efter två års paus i Folkhälsans hus vid Topeliusgatan. Det sker den 13 oktober.

Svensk festdag på G18 firas tisdagen den 1 november.

De populära sampromenaderna ordnas den andra och fjärde fredagen i månaden klockan 13 med start den 9 september, och samsimning i Allas Sea Pool den tredje måndagen i månaden klockan 10 med start den 19 september.

Närmare detaljer om alla program och startplats för promenaderna hittar du efterhand i Samrådets notiser i måndagsspalten Föreningar i Hbl samt i evenemangskalendern efter tians nyheter i fredagens Radio Vega och på den här webbplatsen.

Maj-Britt Paro